Vabilo ob dnevu srca - 28. 9. 2018

Meseca septembra praznujemo dan srca, ki nas spomni, da je potrebno ohranjati zdravje za dolgoživo družbo in uspešno prihodnost. Srčno-žilne bolezni so eden izmed glavnih vzrokov smrti v Evropski uniji in na svetu. Le s skupnimi močmi se lahko borimo proti sodobni bolezni, ki uničuje naša srca in ožilja. Skupna naj bo vizija, kako ohraniti zdravo srce in imeti zdrav življenjski slog, s katerim bomo lahko ustvarjalno prispevali k dobrobiti našega naroda. Zato želimo ta dan obeležiti z dejavnostmi, s katerimi bomo telesno aktivni kot tudi obudili pomembnost preventive in boja proti boleznim srca in ožilja.

Spoštovani člani in podporniki Društva za zdravje naroda,

Veseli bomo, če se boste lahko udeležili našega dogodka, ki ga pripravljamo skupaj z Društvom na srcu operiranih Slovenije, in sicer v petek, 28. septembra 2018, s pričetkom ob 12. uri, v Tavčarjevem dvorcu, Visoko pri Poljanah 1, Škofja Loka.

Ob prihodu bomo organizirali lažji pohod od Tavčarjevega dvorca do naselja Poljane. Sledila bo pogostitev in druženje na prostem. Dogodek pa bo ob 16. uri zaključilo predavanje akad. prof. dr. Metke Zorc z naslovom »Aktualna problematika slovenskega zdravstva, ki zadeva vse nas«.

Praznovanje dneva srca organiziramo v dolini, za katero menimo, da lahko z vsemi svojimi aktivnostmi, lepoto gora in gozdov, postane dolina zdravja. V tej dolini zdravja, Poljanski dolini, se nahaja posebno mesto, Tavčarjev dvorec, ki skozi svojo zgodovino predstavlja simbol slovenskega naroda.

Veselimo se srečanja z vami in vas prijazno pozdravljamo!

Jožef Ivan Ocvirk
Predsednik Društva za zdravje naroda

R.S.V.P. Prosimo, da svojo udeležbo sporočite do četrtka, 27. septembra 2018, na telefonsko številko 040 607-200 ali na elektronski naslov info@zazdravjenaroda.si

 
 Zadnje objave
 

26. 3. 2020 - Poziv Društva za zdravje naroda slovenski javnosti več