Program

1. Kje smo in kakšne so potrebe državljanov Republike Slovenije, da bomo ohranili pozitivna dela dosedanjega razvoja družbe, in z analizo potreb državljanov pokazali pravo pot, kako organizirati sodoben zdravstveni sistem, ki bo preprečeval bolezni in poskrbel za uspešno zdravljenje vseh državljanov naše dežele.

2. Analiza zdravstvenega sistema skozi potrebe uporabnikov, ki naj vključijo mlado generacijo, srednjo generacijo in starostnike.

3. Načrtovanje nujnih sprememb zdravstvenega sistema, ki bo temeljil na korektni skrbi zavarovancev, in ki bo omogočil sodobni zavarovalniški sistem.

4. Skrb za zdravje, ki naj postane posebna vrednota vsakega državljana Republike Slovenije, predstaviti natančno vsem, skozi prenose izkušenj in znanj ob povezavi s Slovenskim medicinskim sistemom, slovenskimi zdravniki, medicinskimi sestrami in vsemi, ki soustvarjajo Slovenski zdravstveni sistem.

5.Temeljne analize bodo prinesle rešitve, želje vseh državljanov Republike Slovenije in so dragocen doprinos Gibanja za zdravje naroda, ki že v danem trenutku predstavlja v Slovenskem prostoru posebno vrednoto.

Jožef Ivan Ocvirk, predsednik