Poslanstvo in vizija

 
Minila so leta samostojne države, minila so leta začetnega entuziazma in dobrih namenov, kako živeti v boljši, urejeni in svobodni družbi, kjer ne bo nasprotovanj, laži, podtikanj, grabežljivosti in nekorektnega obnašanja, ampak da bo življenje boljše in lepše.
 
Vizija samostojnosti dežele je bila NAČRTOVANA NA DOBRIH IN POŠTENIH TEMELJIH, ki pa, kot se je izkazalo z leti, niso bili tako trdni, da bi se ubranili napuhu, pohlepu in ostankom preteklosti, s katerimi je bila prepojena tudi Slovenska dežela.
 
Ko po toliko letih potegnemo črto, vidimo, da so pozitivni načrti izpuhteli, deželo je zajelo malodušje, izginila je vizija o posebni Slovenski zgodbi, o posebni deželi pod Alpami, kjer bi bilo lahko življenje lepo, uspešno, polno energije in zdravja in to za vse. Ne samo za prav redke posameznike, ki kljub morda novemu bogastvu ne prinašajo deželi sreče.
 
V zadnjih desetih letih so se razmere drastično poslabšale, vizija prihodnosti je izginila, izginila za mlade generacije, za srednjo generacijo, ki se bije v krču s vsakdanjimi problemi in za starejšo generacijo, ki si je zaslužila mirno obdobje z zasluženimi pokojninami in ohranitvijo zdravja, ki je izjemnega pomena. Vse to je zadnje desetletje postavilo ob rob družbe probleme zdravstva in šolstva ter zagon gospodarstva, ki je ključni temelj za dobro in uspešno družbo.
 
Zdravje naroda je simbolična beseda, Gibanje prinaša v Slovenski prostor posebno vizijo in poseben pomen. Osredotočiti se je potrebno na spremembo družbe, obrniti tok zgodovine, združiti Slovenski narod in ga narediti zdravega in uspešnega.
 
Nujno je potrebno vrniti vrednote, ki so bistvo življenja, vrednote spoštovanja, komuniciranja, spoštovanje minulega dela, spoštovanje vsakega človeka, kajti življenje je enkratno, dragoceno in neponovljivo.
 
Zdravje naroda ni samo v prenesenem pomenu beseda dejanskega zdravja posameznikov, pač pa pomeni sodobni organizirani sistem družbe, ki bo omogočala skrb za ljudi, za vse enako ob pravem času in takoj!
 
Slovenski narod ima potencial, ima intelektualno moč, ima pridne ljudi, zato je vizija, ki jo gojimo pozitivno in pošteno edina prava pot da zedinimo Slovence, da s skupnimi močmi pomagamo organizirati deželo, kjer bo življenje lepše za vse.
 
Nujno je opozoriti, da je potrebno ozdraviti celotno Slovensko družbo, povrniti etične principe življenja in ohranjati samospoštovanje do sebe, soljudi in družbe.
 
Sama osebno sem zelo vesela, da sem postala aktivna članica Gibanja za zdravje naroda v upravnem odboru, kjer bomo storili vse, da naša vizija zaživi in da se razširi kot dobri angel nad celotno Slovenijo.

 

prof. dr. Metka Zorc