Pismo predsedniku vlade RS dr. Miru Cerarju

Skupaj z Društvom na srcu operiranih Slovenije, v imenu slovenske civilne družbe, slovenskih bolnikov in v imenu vseh tistih, ki menijo, da je potrebno v Sloveniji takoj zaustaviti škodljivi tok, ki razkraja zdravstvo in ga vodi v propad, smo na predsednika vlade RS dr. Mira Cerarja naslovili pismo, v katerem ga opozarjamo na perečo problematiko v slovenskem zdravstvu, s poudarkom na področju kardiovaskularne medicinske stroke.

Pismo smo v vednost posredovali tudi predsedniku Republike Slovenije, predsedniku Državnega zbora RS, predsedniku Državnega sveta RS, ministrici za zdravje in ministrici za delo, družino in socialne zadeve, vodjem poslanskih skupin v DZ RS, varuhinji človekovih pravic, zastopnikom pacientovih pravic in Zdravniški zbornici Slovenije ter medijem.

Kljub našim večkratnim prizadevanjem in pobudam ter predlogom po spremembi in nujnemu reševanju slovenskega zdravstvenega sistema, katerega stanje je za vse nas izjemno zaskrbljujoče, se ministrstvo za zdravje na perečo problematiko ne odziva, ampak s svojim ravnanji na področju kardiologije in srčne kirurgije v Sloveniji, na katera v pismu tudi opozarjamo, povzroča veliko škodo srčnim bolnikom. Zato smo primorani obvestiti tudi širšo slovensko javnost, saj smo skladno s poslanstvom društva dolžni po svojih najboljših močeh prispevati k dobrobiti slovenskih bolnikov.

Pismo predsedniku vlade RS dr. Miru Cerarju

 
 Zadnje objave
 

26. 3. 2020 - Poziv Društva za zdravje naroda slovenski javnosti več